Ring på: 6010 7613

Nat på fortet

Nat på fortet

Kl. 17-22.30. Garderhøjfortet, Garderhøjfort 4.

Soldaterliv, kanoner, matematiske mysterier og gode historier. Garderhøjfortet slår dørene op til en aften for hele familien. Hele aftenen kan I se fortets nye udstilling Sanitetstjenesten 1848-1920 og gå med på omvisning, bl.a. til det store kanontårn. Frem til kl. 21 er der suppe fra det brændefyrede feltkøkken.

Garderhøjfortets nye særudstilling om forsvarets sanitetstjeneste fra 1848-1920 åbner d. 20/9. Udstillingen indeholder uddrag fra Militærmedicinsk Museums store samling af originale genstande fra perioden. Se blandt andet en original sanitetskasse fra 1864, en operationsscene fra felten og dioramaet om slaget ved Isted i 1848.

Øvrige aktiviteter:  

Kl. 17-20: Bliv indrulleret som soldat i sanitetstjenesten og prøv de forskellige missioner. Læg forbindinger, pil kuglen ud af soldatens sår og få båren gennem forhindringsbanen. For familier med børn ca. 5-13 år.

Kl. 18 og 19.30: Hør et spændende folkeeventyr fortalt i fortets vagtstue af fortets bedste fortæller. Folkeeventyret er et mundtligt overleveret eventyr. Folkeeventyrene formodes almindeligvis at være blevet mundtligt overleveret indtil romantikken i 1800-tallet, hvor de begyndte at blive skrevet ned. Folkeeventyr fungerede som underholdning og livstolkning; de blev fortalt ved markarbejde, på kroer og i andre fattige/middelklasse familier. Det var ikke alle og enhver som fortalte eventyr, at fortælle eventyr var et håndværk, en kunst og et levebrød.

Kl. 19-22.30: Prøv fortets matematiske Escaperooms. Bliv “lukket inde” i fortets infanterikaserne, hvor der er koldt og dunkelt. Her skal I igennem tre rum med hver deres udfordringer. For at komme ud igen skal I samarbejde og bruge anvendt matematik og logisk tænkning. For voksne og børn fra ca. 12 år – afsæt 45 minutter.

Kl. 21.30: Hør det drabelige folkeeventyr om Vølund fortalt i fortets vagtstue af fortets bedste fortæller. For større børn og voksne.

Entré: Gratis.

Skriv et svar

Facebook