Åbent Hus hos Det Grønlandske Selskab

Åbent Hus hos Det Grønlandske Selskab

Kl. 17-21.30.

Velkommen indenfor til en aften med fokus på Grønland: Der er foredrag om bl.a. kulturhuset Nordatlantens Brygge som mødested for kultur og undervisning om Arktis, en forfatters og kunstners samarbejde omkring en novellesamling, om klimaforandringers effekt på flora og fauna og om selv at rejse til Grønland.

Du kan opleve maskedans, nyde arktiske delikatesser og købe selskabets bøger. Du kan også møde kunstnere og kunsthåndværkere, som arbejder og sælger fra deres stande. Mød Oline Binzer, som arbejder i sølv og ben, Magdalene Boassen som sælger smykker mm. af perler og Naja Abelsen, som har sine mytologiske skitser og tegninger med.

17.10 – 17.25: Det Grønlandske Selskab og Kraemer Hus byder indenfor på Gentofte Natten v/ Johnny Fredericia, formand i Det Grønlandske Selskab & Else Mikkelsen, formand for Kraemers Grønlandsfond

Vi præsenterer selskabet, aftenens program og det særlige Kraemer Hus, som selskabet holder til i.

17.30 – 17.55 Om kulturhuset Nordatlantens Brygge

Direktøren for Nordatlantens Brygge, Karin Elsbudottir, vil fortælle, hvorledes det vha. en gruppe initiativrige mennesker og generøse sponsorer blev muligt at renovere det store pakhus for deri at etablere kulturstedet samt domiciler for Færøernes og Grønlands repræsentationer, Islands ambassade mv. Desuden skal vi høre om kulturstedet i sig selv, herunder den forestående udvidelse ved renovering af Tranhuset.

18.00 – 18.25 Om tilblivelsen af novellesamlingen ‘Historier fra Polarcirklen’

Forfatter Nina von Staffeldt og billedkunstner Naja Abelsen fortæller om deres spændende samarbejde om bogen, hvor de over en lang periode, gennem samtaler og refleksion vævede novellernes indhold sammen med varierende billedlige udtryk. På den måde er hver enkelt fortælling udtrykt dels i ord, dels gennem en smuk, rammende illustration i egen ret. Oplægget krydres med kort oplæsning og fremvisning af illustrationerne.

18.30-19.00 Pause


19.00-19.25: Grønlands natur i et klima under forandring

I Grønland fremstår naturens kræfter og tilpasningen til et barsk klima mere kontrastfuldt end noget andet sted i verden. Derfor er naturen under hastig forandring i takt med de globale klimaforandringer, og netop det skal vi høre om i dette foredrag. Foredragsholderen Bo Normander, naturforsker, ph.d. m.m. har boet i og gennemrejst Grønland, og hans nyeste bog, Naturguide Grønland, er for nylig udkommet på Gyldendal.

Kl. 19:30 – 19:55: Om selv at rejse i Grønland

Product Manager Michael Hjorth fra Albatros Travel vil fortælle om populære rejsemål i Vest- og Østgrønland, årstider og typisk vejr (med fokus på rejseoplevelser), de typiske rejseruter til, fra og i Grønland og om ekspeditionskrydstogter i Vest-, Øst- og Nordgrønland. Efter foredraget bliver der mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen, som har erfaring fra 40 års grønlandsrejser som geolog, privatperson og rejsekonsulent.


19.55 – 20.10 Supplerende foredrag om Vandretursprojekt v. Morten Jørck.

20:10- 20:25: Pause

20.25 – 20.45 Maskedans v/Bendo Schmidt
Maskedans/ Uaajeerneq inspireret af Bendo´s 4000 år gamle inuitiske kulturarv. Den er ikke traditionel i sit udtryk og udførelse, men iscenesat med inspirationer fra den traditionelle maskedans og dramatiseret med Bendo´s personlige udtryk. Maskedansen fremkalder både latter og gys, og ledsages af Inuit trommesange fra Østgrønland og strubesang/rytmik fra Canada og Alaska. 

20.45-21.00 Tak for i aften.

Mødested: Det Grønlandske Selskab i Kraemer Hus, L. E. Bruuns Vej 10.

Skriv et svar